Publisert

Desirée Ulvestad-Grandahl

Desirée Ulvestad-Grandahl Bilde
Styreleder.
Har snart 35 års fartstid på, bak, nedenfor og ved siden av en scene. Jobber freelance som regissør, dramatiker/tekstforfatter, produsent, sanger og aktør. Jobber med alt fra barn og amatører til voksne profesjonelle. Hun har skrevet flere manus og tekster for scenen, vært innom de fleste barne- og ungdomsteatrene i distriktet på regifronten, vært produsent for mange forestillinger, hatt regi på utallige show, revyer, musikaler og teaterforestillinger og stått på alle distriktets scener.

Morten Gjerløw Larsen

Morten Gjerløw Larsen Bilde
Styremedlem.
Over 25 års sceneerfaring som musiker/sanger og innen revy, musikal, teater og show. Morten har i hele sitt virke holdt fast på sin sterke tilknytning og kjærlighet for hjembyen Fredrikstad. Men han har også hatt lange engasjement i hovedstaden mange ganger. I tillegg til å være utøvende sanger og skuespiller har Morten lang erfaring som prosjektleder og produksjonsleder for nærmest utallige teater -og showproduksjoner fra midten av 90-tallet og frem til idag. Har mottatt 2 priser for sitt virke og engasjement som kulturpersonlighet.

Paolo Martini

Paolo Martini Bilde
Nestleder og kasserer
Er en av grunnleggere til teatergruppen Studium Actoris i 1989, og har siden 1997 hatt tilhold i Fredrikstad. Paolo har siden oppstarten dekket rollene som skuespiller, regissør, administrator og mye mer, og har derfor opparbeidet en solid kompetanse skuespillerfaglig og som kulturbedriftutvikler. SA har i tillegg et solid internasjonalt nettverk som Fredrikstad har dratt nytte av gjennom forestillinger, festivaler og turneer med og av internasjonale kunstnere og teatergrupper.

Joakim Johansen

Joakim Johansen Bilde
Styremedlem.
Har en mangfoldig og solid erfaring som lystekniker og designer. Joakim har arbeidet med ulike typer teaterforestillinger og har vært på alle kulturhus og scener i fylket vårt. Han er utdannet lystekniker ved NISS i Oslo. Han har også fulgt flere forestillinger av ulik art på turne rundt om i det ganske land. Joakim har også jobbet for artister som Rammstein og Die Krupps.

Live Skullerud

Live Skullerud Bilde
Styremedlem.
Er en frilans dansekunstner med en bachelor i utøvende samtidsdans fra Universitetet i Stavanger. Live er produsent, koreograf og utøver i egne produksjoner, og jobber samtidig utøvende og medskapende i andres prosjekter. De siste årene har hun vært å se på scener i Oslo, London, København og Stavanger, blant annet med Hagit Yakira Dance og Panta Rei Danseteater, i tillegg til mange av de regionale scenehusene. Live mottok Fredrikstad Kommunes kulturstipend i 2020 og er fra 2021 tatt opp som deltager i det 3-årige talentprogrammet FRIKAR X.

Helga Aakre

Helga Aakre Bilde
Styremedlem og dagligleder.
Har over 25 år i kulturbransjen primært som produksjonsleder og har derfor en solid og bred erfaring innen prosjektledelse av små og store kulturarrangementer lokalt, nasjonalt og internasjonalt. Hun er utdannet innen teater/ skuespiller i tillegg administrasjon og ledelse ved Høgskolen i Østfold. Har stor kompetanse innen ledelse, utvikling, nettverk , samt etablere gode samarbeidspartnere og gode finansieringsmuligheter. Hun har god erfaring innen kommunikasjon, samt et bredt og innholdsrikt nettverk innen kultur. Arbeider som produksjonsleder og produsent

Forfatter
Kategorier Styret, Administrasjon

Publisert

Har du en fabelaktig og ny idé eller en historie som bare må skapes om til teater? Riksteatret inviterer til RiksPitch.
Du trenger ikke å være etablert i norsk teater, du trenger bare å ha den beste historien eller overbevise oss om akkurat din idé!
Søknadsfrist: 10. april.
Et utvalg av innsendte forslag vil bli presentert for Riksteatret og teatersjefer fra andre teatre under Hedda-dagene i juni.
De prosjektene som velges ut av Riksteatret vil få ressurser til videreutvikling og vil deretter bli vurdert for videre teaterproduksjon.

Klikk her for å lese mer på Riksteatret sine websider

Forfatter
Kategorier Nyheter, Kurs

Publisert

Studium Actoris / SAFT står som arrangør av dette aktuelle arrangementet : En nasjonal kulturpolitikk for scenekunst- Behov, ulemper og fordeler
Deltagerne i panelet:
- Freddy Øvstegård, Østfoldrepresentant for SV i Stortingets Kulturkomité.
- Tonje Kristensen, fylkesråd for kultur og mangfold i Viken.
- Tove Bratten, leder for Danse- og teatersentrum.
- Paolo Martini, representant for Studium Actoris.
- Tor Arne Ursin, representant for Grenland Friteater.
- Jaap den Hertog, representant for Teater Fusentast.
- Ordstyrer: Roy Conradi Andersen, leder for Litteraturhuset i Fredrikstad. GRATIS INNGANG
(men registrering pga. korona)
For mer info og påmelding KLIKK HER

Forfatter
Kategorier Nyheter, Debatt

Publisert

Slik endret korona Kultur-Norge.
21 kulturfolk forteller om den nye hverdagen.
Medlemmene av Oslo Filharmoniske Kor må øve med 2 meters avstand, i eit lokale som er mange hakk for stort.– Vi høyrer ikkje pianoet!, ropar nokon etter ei gjennomkøyring av dødsmessa som står på repertoaret.Kulturlivet er hardt råka av koronakrisa. Rundt om i landet sit kulturarbeidarar med tomme lommebøker og kalendrar. Til saman er bransjen venta å tape 6 milliardar kroner i år, ifølgje ein rapport. Det utgjer nesten halvparten av inntektene…

Les mer om tv programmet på NRK websiden.

Forfatter
Kategorier Covid-19, Debatt